165ste Oener Koefeest jaar uitgesteld

Als bestuur van het Oener Koefeest hebben we de afgelopen periode nauwlettend het nieuws over het coronavirus gevolgd. Oktober is nog zo ver weg, maar voor ons als organisatie ook al weer zo heel dicht bij. Vanaf februari zijn we bezig met de voorbereidingen. Vol enthousiasme om er dit jubileumjaar een mooi feest van te maken.

Het kabinet heeft besloten om tot 1 september 2020 alle grote vergunningsplichtige evenementen niet door te laten gaan. Ook daarna is de verwachting dat deze evenementen niet mogen plaatsvinden voor vele duizenden bezoekers en dat de 1,5 meter-regel in ieder geval van kracht blijft. Anderhalve meter, in de feesttent, op de jaarmarkt. Hoe gaan we dat organiseren? En het antwoord is simpel, dat kunnen we niet. Die verantwoordelijkheid willen en kunnen wij niet dragen. Daardoor is het helaas onmogelijk om het Oener Koefeest en de evenementen eromheen door te laten gaan. Wij begrijpen dat dit voor alle betrokkenen en bezoekers een zeer grote teleurstelling is. Echter de gezondheid van iedereen heeft voorrang boven een gezellig evenement. Wij hopen dat volgend jaar op 21 oktober 2021 het 165ste Oener Koefeest wel kan plaatsvinden en dat wij jullie in goede gezondheid weer mogen zien.

bestuur Stichting Oener Koefeest

Ook geen Oener Koefeest Cross
en helaas geen Veekeuring