Vrijwilligers Oener Koefeest winnen Jo Post prijs 2017

Woensdagavond 6 december heeft het bestuur van het Oener Koefeest de Jo Post Prijs in ontvangst mogen nemen uit handen van jury-voorzitter Leo Eland.  Het was een complete verrassing voor de bestuursleden, die met een smoesje naar het koefeestpleintje waren gelokt.

Jo Post Prijs

De Jo Post Prijs is een jaarlijkse oorkonde die wordt uitgereikt aan de vrijwilligersorganisatie die zich in de gemeente Epe het meest verdienstelijk heeft gemaakt. Deze prijs is ooit door de Vrijwilligerscentrale en Persburo Van der Veen geïnitieerd.
De suggesties voor de prijs komen van de acht Vrijwilligers van de Maand die worden geportretteerd in Veluweland. De winnende suggestie kwam dit jaar van Dikkie Huiskamp.

De prijs (een prachtige trofee van kunstenares Corry Ammerlaan-van Niekerk) is vernoemd naar mevrouw Jo Post, omdat zij in de gemeente Epe gezien wordt als de verpersoonlijking van vrijwillige inzet. De Veluwse Bron financiert de trofee en de wisseltroffee. De winnaars krijgen tevens gratis toegang tot de sauna van De Veluwse Bron in Emst.

Teuni Nooteboom (voorzitter van het Oener Koefeest) sprak lovende woorden over de vele vrijwilligers , zonder wie het niet mogelijk is om z’n groot gratis feest te organiseren in een klein dorp als Oene.

NoordOost Veluwe TV schenkt ruim aandacht aan de uitreiking, Dat programma is vanaf vrijdag 15 december een week lang dagelijks te zien om 11.00, 14.00, 21.00 en 23.00 uur via RTV Hattem.