Koefeestcross 2023

Hierbij wat meer informatie over de klassenindeling in 2023.

Update: Er is een kleine verschuiving geweest in de klasses. De rodeoklasse is vervallen en de V-buggy is er bijgekomen. Gelukkig wou de Klassesponsor Bouwmeester Metaalrecycling ook wel overstappen. Daarnaast is er een motorklasse bijgekomen: gelukkig was Gas of Gips direct enthousiast om daar Klassesponsor van te worden!

We rijden dit jaar met 10 of 11 verschillende klassen: Calimero A en B, Motorklasse A en B, 3 autoklassen, auto-rodeoklasse, demoklasse, Dakar-klasse en bij voldoende aanmeldingen ook een V-buggy klasse. De Calimeroklasse A is voor de kleinste crossfanaten van 4 t/m 8 jaar, rijdend op een quad of brommertje. Calimeroklasse B is voor gevorderde beginners van 9 t/m 13 jaar. De voertuigen die hierin meerijden zijn brommers max 85cc, quads max 125cc en V-buggy’s. We hopen dat er voldoende V-buggy’s inschrijven zodat we daar een eigen klasse van kunnen maken. De Calimero-klassen rijden op de verkorte baan. De Crossmotorklasse hebben we dit jaar ook opgedeeld in 2 klassen. Crossmotorklasse A zijn crossmotoren tot en met 125cc, quads tot 200cc. De minimumleeftijd is 13 jaar. De crossmotorklasse B zijn de snellere crossers, minimaal 16 jaar oud, cilinderinhoud onbeperkt. Verder zijn er de 4 bekende auto-klassen: Klasse 1: 1600cc, Klasse 2: tot 2000cc, Klasse 3: toerwagens en Klasse 4: Auto-rodeo/Bangers. Heb je een voorwiel aangedreven auto met een cilinderinhoud tot 1600cc, dan mag je in klasse 1. Heb je voorwielaandrijving en een 2 liter motor, mag je in klasse 2. Heb je een turbo, achterwielaandrijving of meer dan 2 liter cilinderinhoud? Dan mag je naar klasse 3. Ben je absoluut niet zuinig op je auto en is auto vouwen je hobby? Schrijf je dan in voor klasse 4; de auto-rodeo.

Naast de benoemde klassen hebben we ook nog een Dakar-klasse en een demo-klasse waar sprinters in meerijden. De Dakar en Demo klassen zijn uitsluitend op uitnodiging.Het inschrijven kon op de inschrijfavond: Op Vrijdag 15 september 2023 van 20.00 uur tot 21.30 uur bij de Aardbeientuin, Rozenkampweg 18 in Oene. Zie de reglementen onderaan deze pagina waaraan je voertuig moet voldoen voor deelname aan de Cross in 2023.

De online inschrijving is inmiddels gesloten. Zie de aanmeldpagina

Een deelnemer aan de cross in 2019

Reglementen Oener Koefeest Cross 2023

Voor meer informatie stuur een mail naar koefeestcross@hotmail.com