Arno Berghorst volgt Teuni Nooteboom op als voorzitter

Persbericht:

Koefeest met Familieweide en spectaculaire cross

De 166ste editie van het Oener Koefeest op donderdag 19 oktober kent een aantal verrassende noviteiten. Zo wordt aan de Kerkweg, naast de veetentoonstelling, een Familieweide ingericht.

Dat is het idee van Arno Berghorst, die Teuni Nooteboom opvolgt als voorzitter. Een opvallende combinatie, want het was Nooteboom die in 2010 de Cross aan het feest toevoegde. Een onderdeel dat uitgroeide tot de grootste trekker van het veelzijdige programma. Nooteboom was 24 jaar bestuurslid, waarvan hij 17 jaar het voorzitterschap bekleedde. Hij blijft als vrijwilliger en adviseur aan het evenement verbonden.

Op de Familieweide komt een tent van 40 x 15 meter te staan, waarin vele activiteiten gebundeld plaats vinden. Het voorste deel is bestemd voor de Horeca, die dit keer in handen ligt van cateraar Ertan Berdo van de Baron uit Epe. Met deze tent kan aan alle veiligheidsvoorschriften worden voldaan. De organisatie heeft die hoog in het vaandel staan. In de weide vinden diverse leuke kinderspelen plaats, waardoor in samenhang met de cross het hele gezin van het Koefeest kan genieten. De cross is uitgebreid tot elf klassen met als blikvanger de Dakar-sectie die de Morocco Desert Challenge bestreed. Ook aan de kerkweg in de andere tent de  Oener Koefeest Veekeuring.

De Rommelmarkt vindt dit keer plaats in en om het Kulturhus. Het uitgangspunt is het toevoegen van nieuwe elementen aan een solide basis. Voor de warenmarkt in het centrum van Oene bestaat belangstelling uit het gehele land. Het lukt nog steeds om ondanks sterk gestegen kosten het programma gratis aan te bieden. Het bestuur heeft in verband hiermee de VMI en Hamer Installatietechniek als hoofdsponsors vastgelegd.

Het Koefeest begint al op woensdag met het voetbaltoernooi voor de schoolkinderen en een prestatieloop. Daarna is de Huisdierenkeuring. ’s Avonds eerst een nieuwe aflevering van Oene Got Talent en aansluitend voor kinderen en volwassenen de Koefeest Muziek bingo. In aansluiting hierop de Avond van Oene. De Koefeestkrant die binnenkort uitkomt, is gevuld met uitgebreide reportages over de programma onderdelen. Daarin vertellen (oud)inwoners ook wat het Koefeest voor hen betekent als bindmiddel in de dorpsgemeenschap.

fotograaf Emma Brendeke
fotograaf Emma Brendeke
fotograaf Johan Brendeke